Plakatfoto av Julie og Yonas som flørter med hverandre.

Parallelle virkeligheter

av Helga Aakre
En interaktiv forestilling om rasismen i samfunnet vårt
På turne i DKS Buskerud høsten 2024

2024 Best fra 13 år DKS 8–10

På scenen
Terje Ranes, Stine Indergård, Kevin Mbugua
Ide, manus og regi
Helga Aakre
Dramaturg
Rania Broud
Komponist
Vetle Aakre Laupsa
Fotograf
Kevin Dahlman, Scream Media

«Parallelle virkeligheter» er en interaktiv forestilling om rasismen i samfunnet vårt. Forestillingen er basert på historier fra virkeligheten, fra intervjuer og samtaler med unge voksne som lever med rasisme. Det er også hentet tekst direkte fra sosiale medier.

I forestillingen møter vi elevene Yonas og Julie, og læreren deres. Handlingen finner sted i en skolekorridor. Yonas og Julie liker hverandre godt, men en video som postes på nettet utløser en krangel som sporer helt av. Læreren som kommer inn i krangelen opptrer med forutinntatthet og forverrer dermed situasjonen.

Publikum får påvirke handlingen direkte når skuespillerne spør: Hvordan kunne jeg handlet annerledes i den situasjonen jeg var i? Slik får forestillingen ulike avslutninger hver gang den spilles.

«Parallelle Virkeligheter» synliggjør hvordan det er å bli utsatt for rasisme, og samtidig gir forestillingen verktøy som kan bidra til å håndtere hverdagsrasismen og skape håp for fremtiden.


«Parallelle virkeligheter» er en samproduksjon mellom Playground Production og Brageteatret. Forestillingen og manus er utviklet med Tani Dibasey, Stine Indergård, Terje Ranes og Kevin Mbugua «Parallelle virkeligheter» er utviklet med bistand og støtte fra DKS Viken, Dramatikkens Hus, Demos Fredrikstad kommune, Scenekunstbruket, Fritt Ord, og Kulturlauget Fredrikstad.


Forestillingen spilles for 8-10 trinn i DKS Buskerud høsten 2024

Skuespillere

Kevin Mbugua spiller Yonas

Stine Indergård spiller Julie

Terje Ranes spiller Knut

Tidligere forestillinger

20. oktober 2023 kl. 00:00, Premiere, Drammen, Brageteatret

Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.