Brødrene Løvehjerte
Astrid Lindgrens roman om de to brødrene Kavring og Jonathan ble utgitt i 1973, og senere filmatisert i 1977. Brødrene Løvehjerte har hjulpet flere generasjoner barn og foreldre til å snakke om døden, og sammen undres over hva som kommer etter. Men historien handler også om søskenkjærlighet og om mot. Mot til å stå opp for hverandre, til å kjempe for det gode, selv om onde makter virker overveldende.
Slik begynner historien
Kavring er veldig syk, og ganske redd, men heldigvis har han en storebror, Jonatan, som passer på og som er verdens flinkeste og kuleste og snilleste. Og modigste! Han er alt Kavring ikke er.
En dag begynner huset å brenne, men Jonatan redder Kavring. Selv reiser han til den andre siden av stjernene, til Nangijala. Der er det ennå leirbålenes og eventyrenes tid.
Kort tid etter kommer også Kavring til Nangijala, og brødrene Løvehjerte er sammen igjen. De fisker og bader og rir og nyter den vakre Kirsebærdalen. Men alt er ikke bare gode eventyr der. Den onde herskeren Tengil har tatt makten over Villrosedalen og satt motstandsmannen Orvar til fange i Katlas grotte. Sofias duer flyr med hemmelige beskjeder, men en dag må Jonatan dra fra Kavring igjen for å redde Orvar.
Og Kavring? Hva skal han gjøre? Kavring må bli en modig gutt. Men hvordan blir man det? Hva er det egentlig å være modig?
Brødrene Løvehjerte er en historie om ekte mot og om kampen mellom det onde og det gode. Om eventyr og om ekte brorskap.
Alle som har lest boken eller sett filmen vet at selv om historien er kjærlig og varm, er den også dramatisk. Enkelte kan nok trenge en hånd å holde i underveis. Vår teaterversjon er en familieforestilling og passer best fra 5 år.
God fornøyelse!
«Det er en kamp mellom lys og mørke, mellom de korrumperte og redde og de som vil kjempe for frihet. Det gjør også at det er en fortelling som aldri vil slutte å være aktuell, og akkurat nå treffer den kanskje sterkere enn på lenge.»
JULIE RONGVED AMUNDSEN, ANSVARLIG REDAKTØR I SCENEKUNST.NO
Les hele anmeldelsen her: «Om å slutte å være en lort»
Vi har spurt familieterapeut Gry Anette Øvstegård fra Pårørendesenteret om å skrive en tekst om hvordan Astrid Lindgrens historier kan hjelpe oss med å tåle livets motgang sammen. Les teksten hennes her:
Sammen kan vi tåle livets motgang
Har du sett forestillingen?
Da vil vi gjerne at du svarer på publikumsundersøkelsen vår! Undersøkelsen er utformet av Norstat og Norsk Publikumsutvikling. Den tar omtrent 5 minutter å gjennomføre.
Undersøkelsen finner du her:
Brageteatrets publikumsundersøkelse