4 forskjellige bilder fra Brageteatrets familieforestillinger de 3 siste årene.

Brageteatret utvider tilbudet i Drammen

Brageteatret lager forestillinger for hele familien, og fra høsten 2024 gjør vi disse forestillingene tilgjengelige i en lengre spilleperiode i Drammen.

Drammenspublikummet viktig for regionteatret

Vi har i en lang årrekke produsert gode familieforestillinger i Drammen. Disse forestillingene har vært populære tilbud på kulturhus i hele Viken de siste årene. Etter oppløsningen av Viken vender vi oppmerksomheten mot Drammen og Buskerud, sier teatersjef Nora Evensen.

«Etter oppløsningen av Viken vender vi oppmerksomheten mot Drammen og Buskerud»

Drammen er landets femte største by, med et innbyggertall på 122 000. Det utgjør 45 % av Buskeruds samlede innbyggertall. Dette gjør det naturlig for regionteatret å sette et større avtrykk i vertsbyen enn vi har gjort tidligere, sier teatersjefen videre.

«Den vesle vampyren»

Høstens store begivenhet er «Den vesle vampyren». Den handler om Anton, en helt vanlig gutt, som blir kjent med en ekte vampyr. Det oppstår både forvirring, misforståelser og skumle hendelser når Anton skal forklare hvem den nye vennen er for foreldrene sine, og når han skal bli med vampyrvennen sin hjem. Forestillingen er basert på en barnebok som ble utgitt på norsk på 1980-tallet, og den er kjent og kjær for mange småbarnsforeldre i dag.

Forestillingen har premiere 10. oktober. Den vises syv ganger i Drammen, både i oktober og november. På sikt ønsker vi å legge flere forestillinger til Drammen, slik at flere kan få med seg gode teateropplevelser for hele familien.

«På sikt ønsker vi å legge flere forestillinger til Drammen, slik at enda flere kan få med seg gode teateropplevelser»

Det vil også bli spilt flere forestillinger for et voksent publikum fra høsten 2025.

Fakta om Brageteatret

Brageteatret er regionteater for Buskerud, og eies av Drammen kommune og Buskerud fylkeskommune. Den største delen av tilskuddet til teatret kommer fra staten, på rundt 65 %. Teatret turnerer til alle skoler i fylket med forestillinger for 1.-10. trinn gjennom Den kulturelle skolesekken. I tillegg produserer Brageteatret to åpne forestillinger i året, en for familier og en for et voksent publikum.


«Den vesle vampyren» spilles på Brageteatret:

10. oktober kl. 18:00 Premiere
11. oktober kl. 18:00
12. oktober kl. 12:00 Relæxt utgave
09. november kl. 16:00
09. november kl. 18:00 Ekstraforestilling
10. november kl. 13:00 Ekstraforestilling
10. november kl 16:00 Ekstraforestilling


Nyhetsbrev

Få informasjon om forestillinger, nyheter og andre spennende ting som skjer på Brageteatret.